Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

HomeNieuws Fietsgraveeractie Dendermonde centrum & Vlotgraslaan

Fietsgraveeractie Dendermonde centrum & Vlotgraslaan

Regelmatig worden wij in de wijk geconfronteerd met achtergelaten fietsen of bergingen overvol met fietsonderdelen. Om dit probleem te kunnen oplossen hebben wij samen met de plaatselijke politie het volgende afgesproken: alle fietsen van huurders in appartementsgebouwen moeten geregistreerd zijn.

Zowel grote fietsen, mountainbiken, koersfietsen, minifietsen en vouwfietsen zullen geregistreerd worden. Driewielers en kinderfietsjes zullen niet geregistreerd worden.

De fietsregistratie is geheel gratis en zal in de wijk georganiseerd worden. De registratie is op naam.

U dient dan ook uw paspoort of identiteitskaart mee te brengen. Deze actie gebeurt in samenwerking met de Politie Dendermonde.

U zal een aanvraagformulier krijgen voor de fietsregistratie van elke fiets. Hierop dient u de gegevens in te vullen en uw rijksregisternummer te vermelden. U ontvangt 1 formulier per fiets. Nadien wordt u uitgenodigd om uw fiets te registreren.

Indien u niet aanwezig kan zijn op deze datum heeft u ook de mogelijkheid zich rechtstreeks te melden bij de politie op vrijdag 27 januari 2017 van 15:00 tot 19:00 uur.

Contactnummer politie 052/25.12.00

Het is verplicht vooraf een afspraak te maken op het contactnummer van de politie.

Wij geven u de tijd tot 30 januari 2017 om uw fiets(en) te laten registreren. Vanaf 31 januari 2017 zullen wij starten met controles van de gestalde fietsen. Indien uw fiets niet is geregistreerd door de politie zal deze opgehaald worden.

U kan uw fiets terugkrijgen bij de politie nadat de fiets is geregistreerd.

Opgehaalde fietsen blijven 3 maand ter beschikking bij de politie, na 3 maand zal uw fiets bij niet- ophaling doorgegeven worden aan het fietsatelier alwaar hij in het Dendermondse fietsproject zal ingeschakeld worden.

De bewoners van het Gildenhof, Sint-Jorisgilde en Sint-Rochusstraat mogen de fietsen enkel plaatsen in de fietsstalling ter hoogte van Gildenhof 2.

Voor de bewoners van Begijnhoflaan en Sint-Rochusstraat 37 en 39 blijft de fietsstalling behouden in de tuin.

Op geen enkele andere plaats zullen wij nog fietsen toelaten. Dit wil zeggen NIET in de ondergrondse parking, niet in de aangrenzende zones van de parking, niet in de inkomhallen, niet in de meterlokalen.

Het is de bedoeling om met deze maatregel de orde en netheid rond de appartementen te bewaren, vreemde fietsen te weren en door meer controle uw veiligheid te vergroten.

Wij rekenen alvast op jullieĀ medewerking.