Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

HomeIk wil hurenAchteruit op de wachtlijst?

Achteruit op de wachtlijst?

Wij krijgen regelmatig vragen over het feit dat personen op de wachtlijst achteruit gaan in plaats van vooruit.
Hiervoor zijn verschillende verklaringen:

Gezinswijziging:

Voorbeeld: Een kandidaat-huurder schrijft zich in met 1 kind, wanneer er een kind bijkomt mag het dossier worden aangepast, maar hun inschrijvingsdatum blijft uiteraard behouden.

Prioritaire mutaties:

Voorbeeld: Een persoon die al huurder is van een sociale woning die niet voldoet aan de rationele bezetting en die wil verhuizen naar een sociale huurwoning die wel aan de rationele bezetting voldoet.

Na een actualisatie:

Voorbeeld: Sommige kandidaten die eerder ingeschreven zijn dan u kunnen hun keuze uitgebreid hebben met de woninggroepen waarvoor u ingeschreven bent. Deze personen komen dan voor u te staan.

Renovaties:

Voorbeeld: De komende jaren zullen er verschillende woningen worden gerenoveerd, omdat ze verouderd zijn. De huurders van deze woningen krijgen voorrang op de wachtlijst en komen dus voor de personen die al ingeschreven zijn.

Prioritaire codes:

Voorbeeld: Personen die in een onbewoonbaarverklaarde woning wonen en waar het vonnis vermeld voorrang te krijgen voor een sociale woning.

Werkgebied:

Voorbeeld: Onze maatschappij dient voorrang te geven voor bewoners van de eigen gemeentes. Een kandidaat die voor u is ingeschreven, maar nog geen voorrang had, krijgt deze op het moment dat hij 3 jaar in de gemeente woont. Op deze manier maakt hij een sprong voorwaarts op de wachtlijst.
(Opgelet!Ā Elke gemeente heeft zijnĀ een lokaal toewijzingsreglement)