Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

HomeNieuws Nagelnieuw woonblok krijgt naam van successpeelster

Nagelnieuw woonblok krijgt naam van successpeelster

Het damesvoetbal in België blijft aan populariteit winnen. Daarom vindt De Volkswoningen het gepast om in Aalst een nagelnieuw woonblok, in de schaduw van het Pierre Cornelisstadion, te vernoemen naar een speelster uit de succesjaren van SC Eendracht Aalst.

Samenwerking

Het is de eerste vrucht van een samenwerking tussen SC Eendracht Aalst en De Volkswoningen. De Volkswoningen wil de rijke geschiedenis van haar buur verweven in Park De Blieck. De club verleent graag haar medewerking aan dit project, waarin nog meer plannen zijn om Den Iendracht te vereeuwigen in het wijkbeeld. Zo zal er komende zomer een tweede woonblok vernoemd worden naar één van de mannelijke oude gloriën.

Gouden generatie

Maar ladies first dus. De damesploeg van Eendracht Aalst stond rond de eeuwwisseling aan de absolute top van België met 5 landstitels en 2 bekers. In 1996 zorgden ze voor een onverwachte stunt door Anderlecht de titel af te snoepen. Het was het begin van een ongelooflijk succesverhaal. Vanaf 1999 pakten de Ajuinen viermaal op rij de landskroon. De Aalsterse dames waren ook de eerste Belgische deelnemer aan de Women’s Champions League. 

De genomineerden

Er liep dus heel wat talent rond bij de Kamillekes, zoals ze toen nog steeds genoemd werden. De speelsters zelf en succescoach Gunther Bomon kregen nu de moeilijke taak om 6 genomineerden te selecteren, met een belangrijk aandeel in de titels en bekers. Het is een perfecte mix geworden tussen de absolute sterkhouders, die ook internationaal van zich lieten spreken, en de speelsters uit de eigen jeugd: Vanessa Molly, Eva Wanderstein, Marijke Callebaut, Wendy Migom, Nadia Dermul en Femke Maes.

Poll

Op de website van Eendracht Aalst worden deze coryfeeën voorgesteld en kan er vanaf donderdag 11 februari tot en met zondag 14 februari gestemd worden. De speelster met de meeste stemmen zal haar naam verlenen aan het nieuwe woonblok in Park De Blieck. In het gebouw zal ook een plaats voorzien worden om het hele succesteam te belichten, in tekst en beeld.

Breng hier je stem uit!

Bekendmaking

Half maart wordt de residentie officieel geopend en volgt de onthulling van de naam, vanaf 1 april nemen de eerste bewoners hun intrek.