Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

HomeNieuws Tentoonstelling Emmanuel Hiel – vanaf vrijdag 7 december 2018

Tentoonstelling Emmanuel Hiel – vanaf vrijdag 7 december 2018

Vanaf vrijdag 7 december 2018 kan je de unieke tentoonstelling over de excentrieke Dendermondse architect ‘Emmanuel Hiel’ bezichtigen in de onthaalruimte van het kantoor van De Volkswoningen in Dendermonde in de Pijnderslaan 2.

Iedereen kent de dichter Emmanuel Hiel, maar de gelijknamige Dendermondse architect is minder gekend. Zijn grootste bekendheid kreeg hij door de bouw van een aantal sociale woonwijken, zoals het Keur in Dendermonde Daarnaast tekende hij ook privé-woningen in de deelgemeenten van Dendermonde.

Tijdens Boulevart in Dendermonde  kon iedereen de tentoonstelling eenmalig bezoeken. De Erfgoedcel Land van Dendermonde en De Volkswoningen sloegen de handen in elkaar om hieraan een vervolg te breien.

De keuze voor De Volkswoningen is niet toevallig. Het kantoor ligt aan het begin van wijk ’t Keur, één van de grootste door hem ontworpen woonwijken. Een andere grote woonwijk ter hoogte van de Koning Boudewijnlaan, het Pater Ruttenplein en een deel  van de Ros Beiaardstraat is ook van zijn hand.

Elke maandag-, dinsdag- en vrijdagvoormiddag tussen 9.00u en 12.00u is het kantoor vrij toegankelijk en kan je de tentoonstelling bezichtigen.